Güney Fransa , Batı İtalya , Toscana Bölgesi ,Kuzey İtalya 'yı Gezeceğiz.

Yaz gelmiş fakat tatile  nereye gideceğimize henüz karar vermemiştik. Güney Avrupa uçak bileti fiyatlarına baktık ve en uygun fiyatlı yerlerin gidişte Fransa 'nın Marsilya şehri , dönüşte İtalya 'nın Milano şehri olduğuna karar vererek biletlerimizi aldık. Bizim tatillerimiz çoğu zaman , genelde her zaman çok fazla noktaya uğradığımız tatiller olduğundan 12 günlük bu tatilimizde Fransa 'da 2 , Monaco 'da 1 , İtalya 'da 12 , İsviçre 'de ise 1 şehir olmak üzere toplam 16 şehre gideceğiz. Gittiğimiz çok sayıdaki tatil kasabalarının sayısını ise hatırlayamıyorum. Bu rüzgar gibi geçen 12 günde uçak biletleri , otel , toplamda 9 gün araç kiralama , yemekler , müze girişleri ,extra çevre turları ,diğer tüm extra harcamalar dahil kişi başı 1.000 Euro ödedik.
Sabah Sabiha Gökçen Hava alanına geliyor , valizlerimizi uçağa teslim ettikten sonra bir cafe ' de  kahvaltı ediyoruz.
Free shop 'da dolaştıktan sonra
uçağımıza biniyor ve Marsilya 'ya doğru yola çıkıyoruz. Bu uçak yolculuğunda kuşbakışı en güzel manzara ise Dalmaçya Kıyılarıydı ,
görüntüler tablo gibiydi. Yaklaşık 3,5 saatlik yolculuktan sonra Marsilya 'ya iniş yapıyor ,
otobüsle şehre geliyoruz.
Otobüsten indiğimiz yerin otele tekerlekli valizlerle bayağı bir yürüyüş yapıyoruz. Bu gün Fransız Devriminin yıl dönümü olduğundan tatil ve çoğu dükkan kapalı , Şehrin bu bölümü Kuzey Afrikalıların ağırlıkta olduğu bir bölge .
Sokakta evlerinin önünde oturmuş insanlar ilginç bir görüntü veriyor. Biraz tedirgin olsak da herhangi bir sorunla karşılaşmadan otelimize ulaşıyoruz. Güzel , temiz ve kısmi deniz manzaralı odamıza yerleşip
kendimizi biraz şehri keşfetmek için dışarıya atıyoruz.Otel metro istasyonuna yakın olduğundan şehir merkezine metroyla iniyoruz.
İlk bakışta şehrin sıcak ortamı göze çarpıyor.
Deniz kenarındaki büyük meydanda biraz dolaşıyor , çevreyi keşfetmeye çalışıyoruz. Karnımız da acıkmış olduğundan önceden referans aldığımız deniz ürünleri restoran'ı Toinou 'yu buluyor ,
yiyeceklerimizi seçiyoruz.
Burası çok tercih edilen bir yer . Ucuz ve lezzetli deniz ürünleri yapıyor. Ahtapot ,
değişik bir midye ,
Jumbo karides ,
Deniz ürünlü makarna
ve Tencerede soslu midye siparişi veriyoruz.
Hepsi çok lezzetli . Burası deniz ürünleri sevenler için olmazsa olmaz bir restoran . Yemek sonrası otobüse biniyor ve yarı şehir turu atıyoruz.
Şehirde gün batımı da çok etkileyici görünüyor. Güneş burada yazın gece saat 10:00 'dan sonra batıyor. Yine büyük meydana geliyoruz. O da ne ? Büyük bir kalabalık sanki üstümüze doğru geliyor. Öğreniyoruz ki bu gün 14 Temmuz , yanı Fransız ihtilalinin yıl dönümü. Fransızlar milli değerlerine çok önem veriyor. Genci yaşlısı , Afrika kökenlisi  sarışını sanırım tüm Fransızlar akın akın kutlamalara geliyor.
Hayatımda böyle bir kalabalığı çok nadir gördüm . Biraz kalsak da saat 11:00 'e yaklaştı ve çok yorgunuz. Aklımız kalsa da kalabalığı yarıp ters yöne yürüyerek metroyla otelimize dönüyoruz. Yarın Marsilya 'nın sahillerini gezeceğiz.