2.Gün Ordu 'da Teleferikle Boztepeye Çıkıyoruz

Sabah erkenden uyandım ve şehirde keşfe çıktım. Belediyenin önünden geçerken gördüğüm afişte ''Ordu İli Sahil Ve Plajları Dünyaca Ün Yapmış Cannes Ve Monaco 'dan Daha Güneydedir '' yazıyordu.
Sırf bu yazı bile şehrin turizm potansiyelinin farkında olunduğunu gösteriyordu. Bu şehrin yakında turistik olarak daha fazla keşfedileceği çok belli oluyor . Umarım bu güzel şehir ve doğal insanları hep aynı kalır.


Sahilde yürürken önce İzmirdeki Gündoğdu Meydanı gibi Atatürk Anıtı bulunan büyük bir meydana çıktım . Sahil yolunu takip edince karşıma Ordu Buz Pisti çıktı.
Önce şaka sandım. fakat yakından baktığımda buz pisti çalışıyordu.
Biraz ilerde ise Tenis Kulübü vardı . İnsanlar bu uçsuz bucaksız izlenimi veren sahilde yürüyüş yapıyorlardı .
Doğruyu söylemek gerekirse Orduyla ilgili güzel şeyler duymuştum , fakat bu kadar gelişmiş , yeşili korumuş ,oldukça düzgün yapılaşmış , modern bir şehir beklemiyordum .Biraz ilerde dün akşam gördüğümüz serpme ağlı balıkçı balıklarını ayıklıyordu .
Hemen yanına gittim , dün akşam üstü denizde gördümüz balıkçı sizmiydiniz soruma ''evet '' diye cevap verdi . Yakaladığı balıkların resmini çektim , yaklaşık 1 kiloymuş .


Otele döndük ve kahvaltı yaptık. Aklımızda bir an önce teleferikle Boztepe 'ye çıkmak olduğundan hazırlanıp kendimizi dışarı attık.
Zaten kaldığımız yer Boztepe teleferiğine bir kaç yüz metre mesafedeydi. Teleferik ücreti gidiş dönüş kişi başı 6 TL , öğrenci , öğretmen gibi indirimler var .Oldukça uzun görünen teleferik güzergahı 2.350 metre , Boztepeye çıkış 6,5 dakika sürüyor ,
şehrin büyüleyici manzarasını izleyerek yeşillikler içinde bir yolculuk yapıyorsunuz .
Zirvede bir kaç tane cafe restoran bulunuyor .
Zirvede bir kahve içmeden olmaz diyerek şehri izlerken kahvelerimizi yudumluyoruz .
Biraz dolaşıyor ve etkileyici Ordu manzarasını izleyerek teleferikle geri dönüyoruz. Aklımızda bir gün önce gördüğümüz Ordu Arı Yetiştiricileri Birliğinin Oray - Bir Bal mağazasına uğramak var. Buradan kilosu 20 TL 'den 2 kiloluk gerçek çiçek balı alıyoruz. Kargoylada gönderiyorlar. Bu mağazanın yanındaki fındıkçıyada uğrayıp dünyaca ünlü Ordu fındığı alıyoruz.

Otelden eşyalarımızı alıp ''Yoksa kayıp şehir Atlantis 'ten kastedilen Ordumuydu '' diye düşünerek ayrılıyoruz. Şehirden çıkar çıkmaz gördüğümüz sahile doğru ilerliyoruz.
Anlaşılan bu güzel şehirden ayrılmamız kolay olmayacak . Burada bir kamping var ve sezonu 1.100 TL 'ye çadır kiralıyorlarmış . O kadar güzel bir plajı varki buralarda yaşasam kesin bir çadır kiralardım . İnsanlarla konuşurken bölgenin güzelliği karşısında şaşırdığımızı anlatmamıza şaşırmıyorlar. Çünkü bir çok turist böyle diyormuş . İnsanlar Ordu 'da Karadeniz otoyolunun sahilden geçmesine izin vermemişler , böylece sahil onlara kalmış .Dün gittiğimiz Giresunda sahile ulaşmak zor bir bulmaca gibiydi .
Oradan ayrıldıktan sonra yol üzerinde balıkçıları görüyoruz. Burada kilosu 8 TL 'ye satılan iskorpit hem çok çıkıyor , güzelde yapıyorlar. Tekrar yola çıkıyor ve bir gün önce de uğradığımız salaş sahil cafede bir şeyler içmek için duruyoruz.
Burası da ayrı bir cennet ve biramızı yudumlayıp , patates kızartmalarını yerken buradan hiç ayrılmayalım diye düşünüyoruz. Çok yer görmek istemenin de bir bedeli var. Bu tatilde biz bu bedeli aklımız Ordu 'da kalarak ödüyoruz.
Dönüşte mutlaka Bolaman 'a uğrayıp pide yiyeceğiz diye hayal etmiştik ve bu hayalimiz gerçeğe dönüşüyor .
Kumsalın üzerindeki bir masaya oturuyor ve kıyma , peynirli pide söylüyoruz . Pidelerin hamuru lezzetli ve malzemesi bol . Burada da önce ikram olarak mısır ekmeğiyle turşu kavurma getiriyorlar.Bolaman turistik bir yer ve bir tarafı İsviçredeki göl kenarı manzaralarını andırıyor.

Öğle yemeği sonrası Samsun'a doğru yola çıkıyoruz.

1 yorum:

  1. 08.08.2013
    Bu gün Ordu dayım.
    Önümde 10 gün iznim ve boztepe manzarası var..
    Teleferikler harika görünüyor.
    Bundan sonra gezip görmek ve tadını çıkarmak var.
    Herkese iyi bayramlar ve tatiller..

    YanıtlaSil