Sapanca Sahilindeyiz .

Sapanca gölü kıyısında canımız kahve içmek isteyince gözümüze ilk ilişen cafe restorana girdik . Manzara güzel , yalnız makine kahvesi kötüydü . Üstelik 1 kahve için ödediğimiz 6 TL , bu hizmet , kalite ve ortamın bize göre karşılığı değildi . Böyle bir fiyata İstanbulda boğazda lüks bir yerde bile kahve yoktu . Biraz dolaştık . Yürürken gördüğümüz göl kenarındaki güzel başka bir restoran - cafede kahvenin 3 TL olduğunu öğrendik .

Sapanca 'dan ayrıldıktan sonra Kartepeye doğru yola koyulduk . Dağa çıkarken yol üstünde güzel manzaralı restoranlar vardı . Bu restoranlarda da yörenin klasik balığı alabalık olsada biz dere kenarı bir yer olsun diye Maşukiyeye girdik .

Daha önce yazın orada güzel bir restorana gitmiştik . Bu kez gittiğiz yer salaş bir meyhanenin ötesiydi . Kiremitteki alabalığın yarısı pişmiş yarısı çiğdi . Kimseye bir şey anlatabilecek bir ortam göremedik . İki balık , bir salata ve bir biraya 40 TL ödeyerek çıktık . Bu tatilde şu ana kadar Yuvacık dışında her yerden keyifsiz ayrılmıştık . Bazen böyle şeyler olur , insanlar turizmi henüz yeterince anlayamamış diye düşündük ve bir daha buralara gelirsek fiyatlı menü yoksa fiyat sormadan su dahi içmemeye karar verdik .Bölgenin doğal güzellikleri ise her yerde harikaydı .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder