Barselona'ya Gidiyoruz.

Barselona tatilimize başlamak için Sabiha Gökçen Havaalanındayız.Artık bu  havaalanlarında lounge imkanı azaldığından tüm kartlarımızı deneyip birinde yer buluyoruz.
Pegasus ile rötarsız yaklaşık 3,5 saatte Barselona El Prat havaalanına ulaşıyoruz.
El Prat havaalanından çıkıp otobüs şöförüne Aerobus'da kişi başı 5,5 Euro ödeyerek şehir merkezine ulaşıyoruz.
Otelimiz La Rambla üzerinde yer aldığından otobüsten inince yürüyerek otele ulaşıyoruz.
Yerleştikten sonra dışarı çıkınca karnımızın acıktığını farkediyor ve otelden aldığımız indirim biletlerinin geçtiği restoran'a gitsek de burada kişi başı paella menüsü'nün indirimli  25 Euro olduğunu görünce alternatif arıyor , ara sokakların birinde yerel görünümlü bir restoran'a giriyoruz.
Bu restoran'da Paella 8 - 9,5 Euro , rose şarap ise şişesi 7 Euro. Biz Deniz ürünlü,Tavuklu ve Mürekkep Balıklı Paella'yı seçiyoruz.
Aslında bir ülkeyi bilmediğiniz için  en pahalı hesapları çoğu zaman ilk geldiğinizde ödüyorsunuz.Barselona'da da böyle oluyor. La Rambla 'dan veya turistik bölgelerden ne kadar uzaklaşırsanız daha iyi yerel yemek yiyeceğiniz orijinal yerler karşınıza çıkıyor.Yemek sonrası La Rambla'dan sahile doğru ilerliyor, Mercat de la boqueria pazarına göz gezdirip
sahile geçiyoruz.La boqueria pazarı gezmek için ilginç olsa da yemek için bence değil.Çok turistik olduğundan Fiyatlar  oldukça yüksek ve kalabalıkta yer bulmak çok kolay değil.Çevresinde de ilginç restoranlar bulunuyor.Daha sonra sahile geliyoruz.
Burada bir alışveriş merkezi , cafeler , yürüyüş yolları bulunuyor. Manzara çok güzel olsa da fiyatlar cafelerde  La Rambla 'ya göre oldukça düşük. Sahilde kahve içip burada denizi izleyerek biraz dinleniyoruz.
Kış olsa da fazla soğuk olmayan bir havada yorgunluğumuzu atıp akşam yemeği için internette bulduğumuz Pintos 'çular sokağına geliyoruz. 

Pintos için İtalyan'ların Bruchetta'sının İspanyol versiyonu diyebiliriz.Bruchetta'lar ne kadar güzelse Pintoslar da o kadar lezzetli.
Fiyatları genel olarak 1,2 ile 1,8 Euro arasında.Pintos ziyafeti sonrası La Rambla'da biraz dolaşıp
otelimize gidip uyuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder