Bozcaada'nın Koylarını Gezeceğiz

Sabah erkenden kalkıp kumsalda yürüyüş yapıyoruz.
Deniz manzaralı restoranımızda kahvaltı sonrası adanın koylarını keşfetmek için yola çıkıyoruz.
Bozcaada büyük bir ada olmasa da gezilecek bir çok yere sahip , salaş , doğal ve medeni bir izlenim bırakıyor. Geldiğimiz ilk koy olan Ayazma Plajı güzel bir kumsala sahip .
Burada yüzüyor ve güneşleniyoruz.Denizi çok berrak , sahilde ahtapot avlamış teyzenin onu yenecek hale getirmesini izliyoruz.
Ayazma 'dan ayrılıp Habbele Plajına giderken yol üzerinde ıssız ve eşsiz koylarla karşılaşıyoruz.Bu gün adanın tamamını dolaşmayı ve bol bol yüzmeyi hedeflediğimizden gördüğümüz her koy'a giremiyoruz.
Fakat bu adanın her koyu bir başka güzel görünüyor. Habbele plajına geldiğimizde oldukça kalabalık olduğunu farkediyoruz.
Aracımızı park ettikten sonra sabah kahvesi içmek için sol taraftaki restorana doğru ilerliyoruz.Kahvemizi içtikten sonra denize giriyoruz.
Habbele büyük bir plaj ,denizi berrak ve güzel.Bozcaada'nın denizi için serin dense de biz bu tatilde adada oldukça sıcak bir suyla karşılaşıyoruz.
Yüzdükten sonra restoran'a geri dönüp ağırlıklı Ege otlarından oluşan öğle yemeği siparişimizi veriyoruz. Menümüzün olmazsa olmazı ise Kabak Çiçeği Dolması.
Yemek sonrası tekrar yüzüp adayı keşfe devam ediyoruz.Yine güzel bir plajda yüzüyor , tekrar yola çıkıyoruz.
Adanın iç bölümlerinde güzel bağ evleri dikkat çekiyor. Akşamüstü geldiğimiz adanın diğer tarafındaki Göztepe Burnundaki plaj bayağı rüzgarlı görünüyor.
Etrafı izleyip buradan ayrılıyor , otelimize dönüyoruz. Otelimiz Bozcaada merkezine yaklaşık 2 km mesafede. Akşam araçla inip bir yere park ettikten sonra şirin sokakları dolaşıyoruz.
İnsanlar akşam yemeğine hazırlanıyor , garsonlar son hazırlıkları yapıyor , Bizse yerel ürünlerle ev yemekleri yapan bir restoranda yemeğimizi yiyip sahile geçiyor ve denize karşı akşam kahvemizi içip otelimize dönüyoruz.
Yarın adadan ayrılıp Assos Sokakağzı Koyuna geçeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder