Portekiz'e Gidiyoruz.

Golden Visa Gayrimenkul Yatırımcı Programıyla  'da dikkat çeken.Portekiz'i ve Portekizlileri tanımak amaçlı seyahatimize Atatürk havalimanından başlıyoruz. Uçuşla ilgili biraz genel bilgi vermek gerekirse Türkiye'den Portekiz Lizbon'a THY ve TAP (Portekiz Hava Yolları) 'nın direkt uçuşları bulunsa da fiyatları inceleyince oldukça düşük fiyata Amsterdam veya Paris aktarmalı bilet bulunabiliyor. Tabii direkt uçuş süresi yaklaşık 5 saat olsa da aktarmalı uçuşla yaklaşık 12 saat sürüyor.Portekiz Türkiye arasında saat farkı ise 3 saat.Uçuşumuzu gün içi saatlere göre ayarladığımızdan aktarmalı uçuş bizim için dramatik yorucu olmadı.Biz Lizbon'a Amsterdam aktarmalı olarak uçacağız.
Bu aktarmalı uçuşun ilginç bir yanı ise saat farkından dolayı 2 defa yemek servisine denk gelmemiz oldu.Aynı yemekler olsa da  KLM'in yemekleri oldukça güzeldi.
Bize ilginç gelen konulardan birisi ise uçuşumuz aktarmalı olmasına rağmen Schengen Ülke Girişimiz Hollanda üzerinden gerçekleştiğinden Lizbon'da tekrar pasaport kontrolüne uğramadan Portekiz'e giriş yapmamız oldu.Lizbon havaalanından şehir merkezi veya aktarma yaparak bir çok gölgeye metro ile ulaşmak mümkün.Portekiz saati ile gece yarısı ulaştığımızdan taxi dışında ulaşım şansımız yok gibi görünüyor.Çünkü otele giriş saatimizi biraz geçmiş durumdayız.Bu konuda kalınacak yerin resepsiyonlu olması odanın anahtarını alacak birisini bulmak açısından önemli .İnternette Lizbon havaalanı taxicilerin tarife fiyatının üzerini istediklerini okumuştuk, aynı problemi biz de yaşadık. Önerim havaalanından şehir merkezine geliyorsanız 10 - 12 € üzeri fiyat çıkması mümkün değil.Kesinlikle taximetre açtırın ,açmıyorsa taxiden inin , inmediyseniz o zaman polise gidelim diyin.Bizim ki bizden 9 € 'luk mesafe için tam 24 € istedi. Neyse başlangıç biraz tatsız görünse de Portekiz çok güvenli bir ülke ve insanları çok yardım sever ve sıcakkanlı.Otelimizin Sao Sebastiao ve Saldanha metro istasyonlarına bir kaç yüz metre mesafede bulunması ulaşım açısından bize çok kolaylık sağlayacak.Bu bölgede çok merkezi ve daha uygun fiyatlı ve oldukça iyi oteller bulunuyor.Tarihi bölgeye daha yakın olmak isterseniz down town otellerini tercih edebilirsiniz. Türkiye saati ile saat 03:30 olduğundan yatıp uyuyoruz.
Yarın Lizbon ve çevresini gezmeye başlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder