Budapeşte'de Gezginler İçin Yararlı Bilgiler

Budapeşte , görmek istediğimiz şehirlerden biriydi. Tarih ve uçak bileti fiyatı uyuşunca 2 hafta önceden bilet alarak beklentimizin üzerinde beğenimize yol açan seyahatimizi bir gün tekrar gelmek üzere gerçekleştirdik.

1,7 milyon nüfuslu,Tuna nehrinin iki yakasında Peşte ve Buda'nın birleşmesiyle oluşan Budapeşte'ye gitmek için bir kaç neden ;

- Tarihi ve turistik olarak Avrupa'da en iyilerle kıyaslanabilecek özelliklere sahip,fiyat kalite dengesi açısından ön sıralarda ,
- Uçak bilet fiyatları bir çok popüler şehre göre oldukça avantajlı,
- Merkezi yerlerdeki otel fiyatları , Avrupa geneline göre daha ucuz,
- Yemek fiyatları Yunanistan ve Portekiz seviyesinde
- İçecek fiyatları genel olarak Yunanistan ve Portekiz'inde altında,
- Ulaşım konusunda metro,tren,otobüs,troleybüs,tramvaylarıyla mükemmel bir ağa sahip ,düşük trafik yoğunluğu sayesinde hızlı ulaşım avantajına sahip ve turistler için oldukça ucuz. (Örneğin şehir içinde hepsinde geçerli günlük bilet 1.650 HUF yani € 5 civarında)
- Çok sayıda öğrenci olması nedeniyle hareketli,eğlenceli bir şehir,
- Yemekleri ağız tadımıza oldukça uygun,ayrıca Türk ve Dünya mutfağı açısından zengin.

Macaristan Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen kendi parasını kullanan bir ülke, döviz bozarken döviz bürolarındaki kurlara bizim Prag tecrübemizde olduğu gibi dikkat etmek gerekiyor.Yoksa % 20 civarında düşük kurla karşılaşabilirsiniz.Bir çok yerde komisyonda aldıklarından bozacağınız paranın size vereceği karşılığını ellerindeki hesap makinesine yazmasını isteyin.Havaalanında ise yüksek kur bulunmadığından gideceğiniz yöne göre (Örneğin 200 E no'lu otobüs için 350 HUF,100 E no'lu otobüs için 900 HUF ) bilet fiyatı kadar para bozmak yeterli olur.Bu arada şehirde bir çok yerde € geçiyor, fakat kur kaybı oluyor.
Yazımızın ileriki bölümlerinde iyi kur veren bir döviz bürosundan bahsedeceğiz. Taksiye binmediğimizden yorum yapamasak da bu konuda fiyat konusunda dikkatli olmak ,belli taksilere binmek konusunda bloglarda tavsiyelere rastladık.
Şehir de çok geniş bir alanda tarihi yerlere sahip ve toplu ulaşımla tepelerde bulunan yerlere dahil gitmek mümkün.
Gitmenizi tavsiye edeceğimiz Szentendre köyüne trenle giderken ayrıca bilet almak gerekiyor.Trende kontrol yapan Kondüktör bizim günlük biletimizin banliyö hattında geçmediğini belirtti ve bize başka bir bilet verdi.

 3 gece 4 günlük bizi Budapeşte'ye hayran bırakan tatilimizi buradan okumaya başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder