Gaziantepte Küşleme , Yaprak Ciğer Ve Baklava Yedik

Gaziantepe geldiğimizde kömür kuyruğu dikkatimizi çekti .
Yaz sıcağında bu kuyruğa anlam veremedik . Şehirde dolaştık ,
kaleye yakın bir restorana gittik.Burası temiz ,salaş ve büyük bir yerdi . İçerisi çok kalabalıktı biraz sıra bekledikten sonra yerimize oturduk .
İlk önce kaşık salatasına benzer orijinal bir salata ,
sonra küşleme geldi .
Ayrıca üzerine marine edilmiş kuşbaşından yapılmış bir şey söyledik.
Burada yediğimiz herşey çok güzel , servis hızlıydı , fiyatlarsa ortama göre oldukça yüksekti . Yemek sonrası baklavacıya gittik .
Gaziantepte yapılan Gaziantep baklavası için benim söyleyebileceğim tek şey olağanüstü bir lezzete sahip olduğuydu . Sokakta bir kaç kişiyle en iyi baklavayı kim yapar diye sorduğumuzda hepsi farklı cevap verdi . Benim anladığım ise Gaziantep içindeki bir çok yerin diğer yerlere göre daha güzel baklava yaptığıydı .Çünkü baklavanın vatanında kötüsünün alıcısı olmaz.
Şehirde biraz daha gezdik , akşam merkezde bulunan Bayazhan adındaki büyük avlulu eski bir hana yemeğe gittik.
Burada büyük bir avlu içinde restoran,cafe, barlar yer alıyordu , atmosferi yemekleri gibi çok güzeldi . Kebap ve yaprak ciğerin sunumu ve lezzeti enfesti
Gerek yerli halk gerek turistler için şehirlerle bütünleşmiş akılda kalıcı böyle yerler heryerde olmalı diye düşündük.
Ertesi gün Adanaya gideceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder