Karaburundan Ayrılıp İzmir, Menemen, Aliağa Üzerinden Çandarlıya Geliyoruz

Sabah Karaburundan İzmir 'e doğru yola çıkıyoruz .
Yol üzerinde önce bir yerde durup taş sızması zeytinyağı ve topan kefal alıyoruz . Karaburun kefali kefal türü balıklar içinde ayrı bir yere sahip . Bana göre ise en lezzetli balıklardan birisi.
Daha sonra bir kaç gün önce kendimize balık ziyafeti çektiğimiz deniz kenarındaki restorana uğruyor ve İzmire geçiyoruz .
İzmirde arkadaşlarımıza giderken Karabağlar civarında otobanda kayaya oyulmuş Atatürk heykeliyle karşılaşıyoruz .
Heykel bir sanat eseri ve çok etkileyici . Arkadaşımızda kefalleri ızgarada pişirip yemek sonrası İzmirden ayrılıp Menemen üzerinden Aliağa 'ya yöneliyoruz .
Aliağa 'yı hem bir sanayi bölgesi hemde turistik buluyoruz .Sahilde dolaşıyor ve sonrasında Çandarlıya doğru yola devam ediyoruz .
İlk defa geldiğimiz Çandarlı bizi samimi havası , ince kumlu kumsalları ve doğal güzellikleriyle oldukça şaşırtıyor . Hava çok sıcak .
Sahilde bir cafede oturup bir şeyler yiyip yüzüyoruz . Bu gece burada kalmayı düşünsekte İzmirden bu yana henüz çok km. gelmedik , bu yüzden yola devam etmeye karar veriyoruz . Çandarlıdan çıktıktan bir kaç km. sonra ise önümüze karşısında bir ada olan uzun bir kumsal çıkıyor .
Oraya inelim derken kaybolsakta sahile ulaşıyoruz . Burası olağanüstü güzellikte bir yer . Bir sosyal tesis olduğundan bizi alırlar mı diye düşünerek birazda çekiniyoruz.
Fakat bu denizde mutlaka yüzmeliyiz diyor ve kendimizi önce kumsala sonra denize atıyoruz . Bu gün yorulmuş olduğumuzdan dolayı burada kalmayı deneyeceğiz . Yer olup olmadığını bahçıvana soruyor ve olduğunu öğreniyoruz. Sonra müdür beyi buluyoruz . Müdür bey bizi biraz tanımak için bir kaç soru soruyor ve sonra orada bir oda vermeyi kabul ediyor . Çok mutlu oluyor ve eşyalarımızı odaya bırakıp sahile dönüyor yüzüyor ve yüzüyoruz .
Akşam olmaya başlayınca sahildeki gözlemeciden gözleme yiyoruz .
Akşam ise yine sahile gelip palmiye ağaçları altında geç saatlere kadar oturup denizin sesini dinleyip mehtabı izliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder