Malta 'ya İlk Kez Gidenler İçin Tatil Rehberi

Bir Malta Tatil Rehberi hazırlama nedenimiz şöyle gelişti ,

Ülkeye gelişimizin ikinci günü bir okulun önünden geçerken öğrencilerin kendi arasında Türkçe konuştuğunu duyunca bize tatilde nereye nasıl gideriz gibi konularda bilgi verebilecek birileri olacağını düşünsem de soru sorduğum arkadaş yeni gelmişti , onun sorduğu arkadaş ise '' Ben yalnızca Comino 'ya gittim '' deyince , biz bu şirin ülkedeki 10 günlük tatilimizde öğrendiğimiz bazı bilgileri paylaşmak istedik .

- Öncelikle yurt dışı tatil için Malta'yı tercih ettiyseniz büyük ihtimalle tatilinizden çok memnun kalacaksınız.


- Türkiye'den Seyahat acentesiyle geliyorsanız , sizi büyük olasılıkla St. Julien bölgesine götürecekler ki kalmak için gerek eğlencenin , gerek sosyal ortam ve şık restoranların bulunması gibi nedenlerle büyük bir ihtimalle beğeneceğiniz bir bölgeye geliyorsunuz demektir .


- Alternatif olarak Sliema , Bugibba ,Valetta old town ,Gozo adasında 'da kalacak otel ve hosteller bulunsa da Gozo dışındaki her yere en fazla 1 saat civarında  St. Julien 'de kalarak da ulaşabilirsiniz. Gozo adası ise bir kaç gün kalmaya değecek bir yer .


- Ülkede herkes İngilizce konuşabiliyor .


- Fazla lüks meraklısı değilseniz , ucuz uçak bileti bulduğunuz taktirde hosteller de uygun fiyatla kalabilirsiniz . Ayrıca çok yıldızlı otele vakit genelde dışarıda geçtiğinden çok gerek yok .Artan paranızı bir sonraki tatilinize saklayın. Uzun süreli kalışlarda ev de kiralanabilir .


- St. Julien 'deki Taksi duraklarından havaalanına 20, Sicilya feribotuna 15 Euro 'ya günün her saati için taksi rezervasyonu yapabilirsiniz . Otelden çağırılan taksilerin daha pahalıya gideceğini unutmayın.

- Ülkeyi olabildiğince Malta 'nın belediye otobüs firması Arriva ile gezin . Günlük 2,6 Euro 'ya istediğiniz kadar indi bindi yaparak ülkenin her yerine gidebilirsiniz. (Gozo adasına geçince bilet için ayrıca 2,6 Euro ödemek gerekiyor)


- Sıcaktan rahatsız olacağınızı düşünüyorsanız, ilk ve sonbahar aylarını tercih edin .

- Ekstra turlar 'a tercih etmeden önce alternatif ulaşımları değerlendirin .(Blue Lagoon 'a görülmeye değer, ucuz bir alternatif araştırın . tekne turunda yalnızca 2 koya götürüyorlar , diğer koy 'lar Türkiye' nin güneyiyle kıyaslanınca sıradan kalıyor .)


- Belediye otobüs duraklarının merkezi Valetta 'da olup , buradan ülkenin her yerine ulaşabilirsiniz. Ana duraktan ücretsiz bir Arriva haritası edinin. 


- Ayrıca gezmek için 3 ayrı rotaya sahip güzergah üzerinde inip binebileceğiniz turistik hop on hop off otobüslerde bulunuyor .


- Ülkede çok fazla festival gibi turistlerin ilgisini çekecek aktiviteler bulunuyor.  Haberdar olmak için uçaktaki kitapçığa bakın , turizm ofislerine veya neredeyse her köşebaşındaki tur yapan acentelere sorun .


- Eğlence açısından St. Julien özellikle cuma ,cumartesi akşamları çok kalabalık oluyor.


- Gece festival gibi bir aktiviteye gidecekseniz , acenteyle gidin . Önemli aktivitelerde belediye otobüsleri çok kalabalık oluyor .


- Yemek konusunda zorluk çekmeyeceksiniz. Bazı yerlerde döner , kebap çeşitleri yanı sıra , çok güzel pizza ,Wrap , ülkenin spesiyali tavşan eti , deniz ürünleri Türk ağız tadına uygun . Marketlerde de paketlenmiş meyva ve yiyecekler satılıyor .


- Sicilya 'ya gitmeyi düşünüyorsanız 119 Euro 'ya günübirlik gidebilir veya alternatif olarak  gidiş - dönüş 89 Euro 'ya kendiniz feribot bileti alıp gidebilir , bir gece Catania 'da 40 - 70 Euro 'ya (Oda fiyatı) kalabilirsiniz .


- Küçücük bir ülke olan Malta 'da çok sayıda turistlere cazip gelebilecek yer bulunuyor . Tarihi bölgelerden hoşlanıyorsanız Valetta old town , Birgu ,M'dina , Rabat . Sliema 'dan kalkan teknelerle Valetta 'yı mutlaka denizden görün .

















Pazar günleri balıkçı köyü  Marsaxlokk 'ta kurulan  büyük pazara gidin .

















Gozo adasına belediye otobüsü ve feribotla gidin. (2,65+4,65=Gidiş - dönüş toplam 7,3 Euro), Adada Victoria 'da gezebilir , Dwejra'da Azur Window 'u görebilir , Xlendi Bay 'ın eşsiz denizinde yüzebilir , deniz ürünleri yiyebilir Xlendi Bay 'a gittik ve o gün oradan ayrılmak istemedik .


Yüzelim diyorsanız  otobüsle gidilebilen çok sayıda plaj
bulunuyor . Biz St. Julien civarındaki plajlar yanı sıra  St. Thomas Bay , Bugibba , Gozo adasında Xlendi Bay ve Blue Lagoon 'a gittik . En çok Gozo plajları ve St. Julien - Sliema yolundaki şehir manzaralı plajları beğendik , Marsaxlokk 'ta hem yüzüp hem pazarı gezebilirsiniz. Bir haftalık süre bize yetmediğinden ise bir çok yere  gidemedik .

Malta tatilimizin devamını buradan okuyabilirsiniz.

Sicilya tatilimizi buradan okuyabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder