Portekiz Porto'da Golden Visa Kapsamında Evleri Gezeceğiz

Porto şehrindeki otelimiz çok merkezi konumda ve güzel.  Kahvaltı sonrası buradan bilgi alabileceğiniz Portekiz Golden Visa Oturma İzni Vatandaşlık Programı kapsamında şehrin başlıca bölgelerindeki evleri gezeceğiz.
Önce şehirde Douro nehriyle Atlas okyanusunun birleştiği bölgede bulunan Os bölgesine gidiyoruz.
Bu bölge şehrin en zengin   yeri izlenimi veriyor.Lüx villalar ,şık apartmanlar ve eşsiz nehir ve okyanus manzarasına sahip bu bölgede Portekizli mimarlarca tasarlanmış bir villa hem nehir ve okyanus manzarası hemde evin içindeki mimari oyunların insanı şaşırtmasıyla beni etkiledi.
Burası şehrin sayfiye yeri.Öğle yemeğini iş merkezi olan bölgede açık büfe de yerel yemekleri olan fakat turistlerin uğramadığı bir restoran'da yiyoruz.Bu yemekte misafir pozisyonunda olduğumdan resim çekemedim.Fakat buradaki yerel yemekleri deniz ürünleri ve sebze ağırlıklı ve güzeldi. Portekiz'de fiyatların Yunanistan seviyesinde olduğunu söyleyebilirim. Oldtown ve Campanha bölgelerinde de evleri gezdikten sonra akşam oluyor ve yemek için yine tavsiye aldığımız otele yakın bir restorana gidiyoruz.
Portekizliler Akdeniz sıcaklığına sahip ve gerçekten iyi insanlar.
Restoran'daki garson çok sıcak kanlı ve bizdeki garsonların turistlere yaptığı gibi espriler yapıyordu.
Yerel yemeklerden yiyoruz.Yemek sonrası  Porto'daki ayaküstü cafe bar'ları merak ettiğimizden bir tanesine girip expresso siparişi verip etrafı inceliyoruz. Barmen bir müşteriyle sohbet ediyordu.
Tabii Portekizcem olmadığından ne konuştuklarını anlayamadım.Daha sonra otele dönüp uyuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder