Samos Adası Tatilimize Başlıyoruz

Samos adasına gitmek için İzmir Seferihisar Sığacık'a gidiyoruz.
Adaya feribot seferleri Kuşadası'ndan Vathy ve Pythagorion'a ,Sığacık'dan Karlovasi'ye yapılıyor.Biz Sığacık'tan Karlovasi'ye gidecek olsak da ,hangi limana gidilmesinin daha mantıklı olacağı konusundaki düşüncelerimizi yazılarımızın daha sonraki bölümlerinde anlatacağız.Sığacığa gelince kalacağımız apart'ı marinanın karşısında kolayca buluyoruz.
Burası için iyi ki önceden kaparo göndermişiz, pansiyoncu rezervasyonu yaptıktan bir süre sonra yerinin olmadığını fark etmiş,fakat kaparo aldığından bir tanıdığının yerinde yer ayarlamış.Yerleştikten sonra denize girmek için Teos tarafına gidiyoruz.Hafta sonu olduğundan halk plajı çok kalabalık göründüğünden bir beach'in parkına 15 TL'ye aracımızı park edip kapısına gidiyoruz.Beach'in kapısındaki adam giriş ücretinin bir meşrubat dahil kişi başı 60 TL olduğunu söylüyor.Biz akşamüstü saat 16:00 olduğundan biraz yüzüp ayrılmayı düşündüğümüzden vazgeçecek gibi olunca kişi başı bir bira dahil 50 TL olabileceğini söylüyor.Buna da ilgi görmeyince arkada kuyruk oluştu kenara geçer misiniz diyor.Biz de otopark ücretimizi geri alıp daha önce gelip memnun kaldığımız yakındaki Seferihisar beach'lerine gitmeye karar veriyoruz.Seferihisar  beach'lerinde araç park ücreti almıyorlar,hafta içi ücretsiz olan giriş, haftasonu 25 TL imiş ve bu ücreti harcamalarınızda değerlendirebiliyorsunuz.
Burada bir şeyler yiyip denize girdikten sonra Sığacık'daki apartımıza dönüyor, giyindikten sonra pansiyoncu'nun önerdiği Ermiş Balık Evi'ne yemeğe gidiyoruz.Sığacık sahilinde bir kaç büyük balık restoranı bulunuyor ve hepside kalabalık görünüyor.
Biz oldukça yorgun olduğumuzdan yalnızca karnımızı doyurmayı düşünsek de yemek yemeye başlayınca lezzetini görünce kendimize geliyoruz.
Salata,Deniz Bölürcesi ve burasının klasiği Sardalya'nın bu kadar taze ve lezzetlisini çok nadir yediğimizi aramızda konuşuyoruz.
Bu üstelik uygun fiyatlı yemek bizi yazıda bu kadar açıklama yapacak kadar çok şaşırttı. Yemek sonrası daha önce en son 5 yıl önce geldiğimiz Sığacık'ı keşfetmeye başlıyoruz. Limanın girişinde ki restoranlardan sonra bizi bar ve cafelerin olduğu geniş bir sokak bulunuyor.Burada dondurma alıyoruz.Kalede bu gün ücretsiz tiyatro gösterisi yapılıyor.Kalenin arkasındaki sokaklara girince ise Alaçatı,Selimiye gibi yerleri andıran bakımlı sokakları,
çiçeklerle bezenmiş tarihi evleri,dükkanları cafe restoranlarıyla farklı bir ortamı görünce yemek yerken olduğu gibi bir kez daha şaşırıyor,
5 yıl önce sahildeki salaş balıkçıda sardalya ekmek yediğimiz küçük balıkçı kasabasının nasıl şık bir turistik merkeze dönüştüğünü konuşuyoruz. Sığacık'ı o kadar beğendik ki Samos adasından dönüşte 2 gece daha burada kalmak için pansiyoncuyla konuşup rezervasyon yaptırdıktan sonra odamıza gidip uyuyoruz.Henüz adada araç kiralamadık ve yarın Samos adasına gideceğiz.Bakalım ne maceralar bizi bekliyor yarın göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder