Evvoia Adasında Kymi'den Skopelos Adasına Geçeceğiz

Kahvaltı sonrası Kymi'de rüyalarda görülebilecek bir manzaraya sahip otelimizden ayrılarak
5 dakika araç mesafesindeki limana geliyor ve feribot'a biniyoruz.Feribot önce Sporades takımadalarından Alonissos'a uğruyor.Kırlangıç adası olarak da adlandırılan bu şirin adanın denizi bölgenin geneli gibi çok güzel görünüyor.
toplamda 3 saat'in üzerinde bir sürede Skopelos adasına ulaşıyoruz.
Burası da oldukça büyük bir ada,kalacağımız yer limana çok yakın bir mesafede bulunuyor.Yalnız odamız gösterildiğinde böyle kötü bir yer olma ihtimalini düşünmediğimizden dolayı önce fazla farkına varmasak da yüksek bir ücret ödediğimiz yerin manzarası güzel olsa da
bir gecekondudan farksız olduğunu fark ediyoruz.Oda bir restorana bir kaç duvar örüp otele çevrilmiş gibi duruyor.Banyo'da lavabonun hortumu duş kabininde yere bırakılmış şekilde .Önceki tatillerimiz de çok iyi olmayan yerlerde de kaldık.Fakat bu kadar pahalı ve kötüsünü görmemiştik.Normalde çoğu zaman 1 gecelik rezervasyon yapıp kaldığımız yeri görmek isteriz.3 günlük rezervasyonumuz ödenmiş durumda.Ama biz ne yaptık ? Bu durumun tatilimizi bozmasına izin vermeyerek hiç bir şey olmamış gibi davranarak Agnontas Plajına doğru yola çıktık.
Agnontas plajı kapalı bir koyda yer alıyor.Denizi berrak,turkuaz renkli.Sahilinde 2 restoran ve bir beach bulunuyor.Şezlong sayısı oldukça az.Kalabalık dönemde buradaki küçük kumsalda yer bulmak dahi mucize olabilir.Biz sandalyelerimizi ağacın altında açıp denize giriyoruz.
Denizi gerçekten güzel.Burada bir süre kaldıktan sonra kaldığımız deniz manzaralı gecekondumuza dönüyor ve şehri gezmeye çıkıyoruz.Şehir merkezi oldukça büyük,yerleşim genelde tepeye doğru,yokuşlar ise oldukça dik.
Sahide genelde restoranlar bulunuyor.Arka sokaklarda restoranlar yanı sıra ilginç dükkanlar da var.Akşam yemeğini sahildeki bir restoranda yiyeceğiz.
Menümüzde kalamar tava,ahtapot ızgara,
Fava ve Salata bulunuyor.Kalamar tava ve Izgara Ahtapot'u bu ülkede her yerde güzel yapıyorlar.Fava ise şu ana kadar yediklerimiz arasında en iyilerinden biriydi.
Yemek sonrası biraz dolaşıp odamıza gidip uyuyoruz.
Yarın adanın plajlarını gezeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder