Sporades Adaları ve Evvoia Adası Tatil Rehberi

12 günlük arabayla Yunanistan'ın Evvoia adası ve Skopelos ve Skiathos adalarını (Sporades Adaları) kapsayan tatil hikayemize hoş geldiniz.
Daha sonraki bölümlerde detaylı anlatacağımız hikayemize başlarken  bölge ve bölgeye gidiş hakkında özet bilgi vereceğiz.
ULAŞIM

İstanbul'dan çıkışla Kamena Vourla 900 km'nin biraz üzerinde.Biz araçla trafiğe takılmadan,yemek molası yani uzun mola vermeden İpsala sınırından 1 saatte çıkarak 11 saatte sıcak bir tatil kasabası olan Kamena Vourla'ya ulaştık.1 gece burada kaldıktan sonra programımızın ana hatlarını oluşturduk.
Karayoluyla gidecekler için yol Türkiye sınırından itibaren otoban,Selanik'e kadar çok sakin,Selanik Atina Otobanı daha yoğun bir trafiğe sahip.
Sporades Adalarına geçmek için (Skopelos ve Skiathos)  aynı rotada 800 km mesafedeki Volos şehrine ise 1 saat daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Biz son anda Evvoia adasını da gezi planımıza kattığımız için Kamena Vourla'ya kadar gitmeye karar verdik.
Karayoluyla gitmek istemeyenler Skiathos adasına havayolunu tercih edebilir.(Aegean Airlines) Adalar arası çok sık feribot seferleri bulunuyor.
İstanbul'dan otobüsle Larisa'ya direkt ulaşım bulunuyor.Larisa'dan adalara giden feribotların kalktığı Volos şehrine otobüsle geçilebilir.
Ag.Konstantinos'dan da Sporades adalarına Feribot seferi bulunuyor.
ADALARDA ULAŞIM
Skiathos ve Skopelos adalarında toplu ulaşım çok iyi ve genelde plajlara gitmek için otobüs kullanılıyor.
TERCİH NEDENLERİ
Skopelos adası sakin ,yeşil,doğal ,güzel plajları var.Biz şık, denizi ,doğası olağanüstü olan ve Skopelos adasına göre kalacak yer fiyatları benzer,yemek fiyatları daha ucuz olan çok güzel bir doğaya sahip,daha hareketli Skiathos adasını daha çok beğendik.
Anakara'ya köprü  ile bağlantısı olan Evvoia adası çok büyük,yeşil bir ada.Konaklama fiyatları daha ucuz.Yiyecek fiyatları ise diğer adalara göre biraz daha ucuz.
Anakara'da ve Yunanistan'ın Giritten sonra 2.büyük adası olan Evvoia adasında plajlarda şezlong ,şemsiye ücretsiz.Çoğunlukla yiyip içtiğinize ücret ödüyorsunuz.Skiathos ve Skopelos adalarında Şezlon Şemsiye 7-8 € civarında.
Tüm plajlarda kendi şezlong şemsiyenizi para ödemeden kullanabilirsiniz.
Adalarda Araç,ATV,Motosiklet kiralama imkanı bulunuyor.
Adalar arası geçişlerde tüm noktalardan fiyat karşılaştırması yapmakta fayda var.Aynı yöne Ada'nın bir tarafından kalkan feribot ada çevresini dolaştığı için karayoluyla yakın bir mesafede başka yerden kalkan feribota oranla daha pahalı olabiliyor.
Adalarda gezmek için araç kiralayacaksanız direkt ada da kiralayın, araç feribot fiyatları çok yüksek.
Feribot bilet satış ofislerinde İngilizce bilen elemanlar bulunuyor.
Skopelos ve özellikle Skiathos adaları çoğunlukla İngiliz turistleri ağırlıyor.Bu bölgelere eski doğu bloku ve balkan ülkeleri turistleri de ilgi gösteriyor.Evvoia adasında ağırlıkla yerli turist bulunuyor.
Kamena Vourla ise şirin,yeşil,yerli turistlerin ağırlıkta olduğu,adalara nisbeten daha ucuz bir tatil kasabası.
Araçla gittiyseniz ve dönüşte süreniz kalırsa Volos şehrinden Selanik ve daha sonra Alexandroupoli yönünde,otoban dışında sahil yolunu da tercih edebilirsiniz.Sahil boyunca çok sayıda plaj ve kalacak yerler bulunuyor.
BİZİM ROTAMIZ VE KONAKLAMA
İstanbul-Kamena Vourla - 1 Gece Kamena Vourla'da Konaklama
Feribotla Ag.Konstantinos'tan Evvoia Adasında Edipsos'a Geçip 1 Gece Rovies'de Konaklama
Evvoia Adasında Sahil'den Giderek 2 Gece Kymi'de Konaklama
Skopelos Adasına Kymi'den Geçiş ve 3 Gece Konaklama,
Skopelos Adasından Skiathos Adasına Geçiş ve 2 Gece Konaklama (Bir Kez Daha Gitsek Tercihimiz Skiathos Adasına Daha Fazla Gün Ayırmak Olurdu.)
Skiathos Adasından Volos Şehrine Geçip 1 Gece Konaklama
Volos'dan Tatil Beldesi Paralia'ya Geçip 1 Gece Konaklama
Paralia'dan Selanik - Alexandroupoli Üzerinden Dönüş
Evvoia Adası ve Sporades Adaları Tatilimizin Detaylarını Gelecek Yazılarda İzleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder