Evvoia Adasında Limni'den Kymi'ye Gideceğiz

Sabah kaldığımız Limni şehrine 10 km.mesafede Rovies tatil beldesinde sahilde yürüyüş yapıp
odamızda deniz manzarası ve kuş sesleri eşliğinde kahvaltı ettikten sonra yola çıkacakken Apart'ın sahibi yine '' size kahve yapayım '' deyince onu kırmıyoruz ve kahve içip yola çıkıyoruz.
Evvoia (Eğriboz veya Evia adasında ) güney yönünde giderek dağları aştıktan sonra
Eretria'ya geliyoruz.Düzgün yapılaşmış şık cafelere sahip sahili ilgimizi çekiyor,kahve ve yüzme molası veriyoruz.
Bölge turistik ve oldukça çok otele ev sahipliği yapıyor.Yol üstünde bir yerde daha yüzdükten sonra
Skopelos adasına geçiş yeri olan Kymi'ye geliyor,limanda feribot saatleri,fiyatlarına bakıp 2 gün sonrasına biletimizi alıyoruz.
Bu tatilimizin ana rotası belli olmakla birlikte beğendiğimiz yerlerde daha fazla kalabilme esnekliğine sahip olmak için bir sonraki kalacağımız yere ya bir gün önce rezervasyon yapıyoruz veya bazen de rezervasyonsuz gidip bir kaç yere bakıyoruz.Kymi'de kalacağımız Panorama Hotel'i fazla aramadan kolayca buluyoruz.Çok bakımlı ve düzenli olan 4-5 yıldızlı otel havasındaki bu apart otelde şık görüntülü odamızın manzarasını görünce önce inanamıyoruz.
Biraz dik yokuşla bir kaç yüz metre yukarı çıkılan bu uygun fiyatlı otel şehri panoramik görüyor ,panoramik manzara da çok güzel görünüyor.Bu manzara İtalya Sicilya'da ünlü Taormina kasabasına çok benziyor.
Bu gün dağ tepe aşarak 140 km yol geldiğimiz için biraz yorulduk.Şehre inip feribot iskelesinin karşısında ağaçların altında ki salaş restoranda önce menüden fiyatlara ve yemek çeşitlerine bakıp oturuyoruz.Bizim şiş kebabımız olan Souvlaki yanı sıra daha önce Yunanistan'ın her yerinde olan fakat denemediğimiz Musakka siparişi veriyoruz.
Yunanistan'da et fiyatları bize göre çok ucuz.Sanırım bunun da etkisiyle şiş kebaplarında 1 şişteki et bizdeki 2 şişe karşılık geliyor.Daha yağsız yapıyorlar.Bu restoran'da bir pasta görüntüsünde servis edilen Musakka ise gerçekten çok lezzetliydi.
Yemek sonrası şehrin girişindeki pastaneye gidip arasında muhallebi olan baklava yiyoruz.Bu tatlı ülkenin bir çok yerinde bulunuyor,fakat burada çok şekerli yapmışlar.
Tatlımızı da yedikten sonra odamıza dönüyor,Bu çok beğendiğimiz otelde yer varsa 1 gece daha kalmak için yarın konuşacağız.Bölgeyi bu muhteşem yerde daha fazla kalarak gezmek istiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder