1.Gün İzmir'in Güzel İlçesi Karaburun'a Gidiyoruz

Karaburun doğal güzeliklerinin yanı sıra değişmemiş köy yaşantısıyla da cazip bir tatil beldesi .
Kendi aracınızla gidebileceğiniz gibi
Üçkuyularda ki benzin istasyonunun arkasında bulunan Çeşme - Ilıca - Karaburun - Mordoğan mini otogarından kalkan otobüs ve minibüslerle de ulaşabilirsiniz .

Yol üstündeki harika koy manzaralarını izleyerek Karaburun 'a ulaşıyoruz .

 


Burasını Güzellik Yarışmalarına Katılmamış Bir Dünya Güzeline Benzetiyorum .

Oda - Kahvaltı geceliği kişi başı 30 TL 'ye kalacağımız pansiyonumuzu bulup odamıza yerleştikten sonra restoranına geldiğimizde kendimizi ıssız bir adadaymış gibi hissediyoruz .

Salaş bir cafe , sakin ,berrak bir deniz .Güneşlenip denize girdikten sonra pansiyonun salaş cafesinde bir şeyler atıştırıyoruz . Ortam şu an o kadar sakin ki hayat burada durmuş görünüyor . Koskoca koyda sanki bizden başka kimse yok gibi .

Yemek sonrası dinlendikten sonra bugün Karaburunda pazar kurulduğunu öğreniyor ve gidiyoruz .

İzmir Karaburun Pazarı tamamen köylülerin getirdiği ürünlerden oluşuyor . İlçeye fazla turist gelmediğinden ticarileşme olmamış . Örneğin kocaman , gerçek bir petek balını 30 TL 'ye alabiliyorsunuz .

Dolaştıktan sonra bal ve zeytinyağı alarak pazardan ayrıldık . Meydandaki çay bahçesinde içtiğimiz yorgunluk çayının tadını ise hala unutamadık .

Çay bahçelerinin biraz aşağısında ise iki balıkçı bulunuyor . Buradan meşhur Karaburun kefalini almanızı veya bir restoranda yemenizi tavsiye ederim . Ayrıca yöresel mumlanmış balık yumurtasınıda bulabilirsiniz .

Akşamüstü olunca Karaburun Limanına gidiyoruz . Karaburun limanı şehir merkezinden 200 metre kadar aşağıda bulunuyor . Oldukça büyük limanda şık veya salaş cafe , restoranlar var .

Ortam çok doğal . içimden Karaburun keşke hep böyle kalsa diye düşünürken deniz kenarı bir restoranda yemeğe geçiyoruz . Etraf cıvıl cıvıl fakat rahatsız edici bir kalabalık görünmüyor . Mendireğin üzerinde gençler bir yanda gitar çalarken diğer yanda sohbet ediyorlar . Bir başka yerde çekirdek yiyen çocuklar gelen geçeni seyrediyor . Sol taraftaki evin önünde ise bir nine etrafı seyrederken çayını yudumluyor .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder