7.Gün Giritten Sonraki Durağımız Atina

Atinaya gitmek için geldiğimiz liman Pire olmayınca ekstra tur almak zorunda kalıyoruz . Çünkü 6 saatimiz var ve bu limanda rent a car veya Atinaya tren , otobüs çok seyrek . Oysa Pirede olsaydık 20 dakikada Atinadaydık .

Yolda rehberimiz . Eski yunanda Yunanistanın şehir devletlerinden oluştuğunu , şehir devletlerini yönetmeye talip olanların vaatlerini yerine getirmezlerse vatandaşlıktan çıkarılıp , kırk yıl alınmadıklarını , bu insanlarında başka şehirlere gidip oy ve seçilme hakkı olmadan hayatlarına devam ettiklerini anlattı .

Ne ilginç

Önce Akropolis ' i geziyoruz . Burası Atinaya hakim bir tepede yer alıyor ve restorasyon halinde . Rehberimiz bir taşının değişebilmesi için 21. yüzyıl mühendislerinin yıllarca çalıştıklarını söylüyor .Aradan bin yıllar geçsede vinç sistemi bugünküyle aynı tek farkı , o dönem vinçler motorsuzmuş . Akropolisi gezerken Atinayı kuşbakışı seyrediyoruz . Koca şehirde bir tane camla kaplı veya yüksek bina yok ve şehir çok düzenli görünüyor .

Akropolis sonrası cumhurbaşkanlığı sarayının önünden geçiyor ve Tarihi olimpiyat stadına gidiyoruz . Atina' da dikkat çeken bir şey ise evlerin geniş balkonlarında oldukça büyük ağaçların bulunması , orijinal ve güzel görünüyorlar .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder