4.Gün Kolasin , Zabljak , Durmitor 'dayız

Sabah erkenden yola çıkarak Podgorica üzerinden kuzeydeki ulusal parklar bölgesine gideceğiz . Podgorica çıkışındaki burekçiden enfes , sıcak pohaçalarımızı alarak arabada kahvaltı ediyoruz .
Benzin istasyonunda gördüğümüz belgrat veya budapeşteye gitmek isteyen otostopçu gezginin resmini çekiyoruz . Nereye gittimizi soruyor , fakat gittiğimiz yerler farklı .

Ormanlık dağ yollarından geçerek ilk olarak kış sporları merkezi Kolasin 'e ulaşıyoruz . Şehir 17. yy. 'da Türkler tarafından kurulmuş olsa da herhangi bir Türk izine rastlayamıyoruz . Cafelerinin bulunduğu cadde de oturup biraz dinlendikten sonra tekrar yola çıkıyoruz . Yolda gördüğümüz bir nehirde biraz serinliyoruz . Su buz gibi ama hava da çok sıcak .

Biogradska Gora milli parkı civarında manzarayı izlerken bir köprüde bungy jumping yapıldığını farkediyoruz .
Önce bir kız atlıyor . Atlamak için ne kadar ödediğini bilemem ama bana tatil paramı verseler atlamam . Cesaretini tebrik ediyoruz . Sonra da bir başka gencin atlayışını seyrettikten sonra Zabljak 'a doğru ilerliyoruz .

Karadağ 'ın her bölgesi gibi burada da yollar yağ gibi kusursuz olsa da oldukça ıssız . Manzara ise olağanüstü .

Kayak merkezi Zabljak 'ta dağ evleri , sobeler bulunmakta . İnformation office ' te bölgede teleferik olup olmadığını soruyoruz , görevli kız 5-6 km. mesafede olduğunu fakat yazın kapalı olabileceğini söyleyince marketten alışveriş yaptıktan sonra Savnik üzerinden Niksiç 'e geçerek konaklamayı planlıyoruz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder