2.Gün Mykonos 'a Ulaşıyoruz

Bu gün tüm günü gemide geçirdik . Biraz güneşlenme terasında güneşlendik , gölge bir yer bulup uyuduk , kitap okuduk ve akşam saat 6 civarında Mykonos 'a ulaştık .

Burası küçük bir ada olsada İstanbuldaki Büyük ada gibi bir adayı aklınıza getirmeyin , merkezden uzak plajlara olan uzaklık 20 km. civarında , adada irili ufaklı bir çok plaj yer alıyor . Bu tatilimizde olabildiğince ekstra turlara katılmak yerine araba kiralayacağız .

Adaya inince ilk işimiz kiralık araba bakmak oldu . Şehir limana 4 - 5 km . mesafede olduğundan gerekirse bu yolu yürümeyi göze almıştık , gemide tanıştığımız insanlar daha önce adaya geldiklerini ve bu yolu yürüdüklerini söylemişti .Fakat limandan çıkıp biraz yürüyünce insanların topluca durduğu bir yerle karşılaştık . Burası otobüs durağıymış . Birazdan otobüs geldi ve kişi başı 1,6 Euro olan biletleri aldık . Gemiden şehir merkezine servis ise gidiş geliş 10 Euro idi .

Girdiğimiz ilk rent a car' da araba yoktu . Gruptan bir ailenin başka bir tarafa yöneldiğini gördük ve onları takip ettik . Gruptan birisi daha önce adaya gelmiş ve bilgi sahibiydi . Birlikte rent a car dükkanına girdik ve Hyundai i10 aracı 1 günlüğüne kaskosuz yüksek bir fiyattan , 65 Euro 'ya kiraladık . Ertesi gün akşamı gemide bir aileyle konuşurken gemiye gelen bir rent a car ' cının 45 Euro'ya 12 saatliğine araba kiraladığını öğrendik . Biz ise 24 saatlik kiralamıştık . Arabayı kiraladıktan sonra biraz dolaştık . Şehir merkezi küçücük adaya göre büyük ve güzeldi . Akşam yemeği için gemimize döndük ve yemek sonrası Mykonos 'u gezmeye gideceğiz .

Akşam yemeği sonrası gemiden Mykonos 'a giderken arabayı nereye parkedebiliriz diye düşünüyorduk . Merkeze girişte büyük bir otopark gördük ve aracımızı bıraktık . Burada otoparklar ücretsiz . Daha sonra gittiğimiz diğer adalarda bir yer hariç otoparkların ücretsiz olduğunu gördük .
Mykonos beyaz , dar , temiz yolları ışıltılı mağazaları , cafeleri , barları ile çok hoş görünüyor . Sahildeki dondurmacı çok kalabalıktı dondurma fiyatları ise 2 top 4,5, 4 top dondurma 7,5 Euro ile bir servete bedeldi . Dondurma ise güzel fakat olağanüstü değildi .

Küçücük adanın şehir merkezinde saatlerce yürüsekte her yerine gidemedik . Gidilecek çok yer var . Sağa sola bakarak gezerken saat gecenin 1 ' i olmuştu . Bu gece için gemiden ünlü Paradise Beach 'e tur düzenlenmişti . Arabamız olmasına ve merak etmemize rağmen çok yorgun olduğumuz için oraya gidecek halimiz kalmamıştı .

Sabah adanın plajlarını gezeceğimiz için gemimize dönüp uykuya daldık .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder