1.Gün Antalya 'da İlk Gün Düden Şelalesi Ve Lara 'dayız

Bulutlu bir havada ayrıldığımız İstanbuldan parçalı bulutlu ve oldukça sıcak bir Antalya 'ya ulaştık .
Antalya Belediyesinin 600 nolu otobüsüyle şehre hareket ettik. Şöför Konyaaltına gitmek için 8 molu otobüse aktarma yapmmamız gerektiğini söyledi. Sonuç olarak kişi başı 3.5 TL ödeyerek Konyaaltına ulaştık .
Bu yolu taksi ile gelseydik 55 - 60 TL ödeyecektik .Bu arada Antalya 'da 8 nolu otobüs çok ünlü , çünkü fazla dolaştırmadan şehrin merkezi noktalarına ulaştırıyor .
Otelimize yerleştikten sonra aklımızda bir an önce bir araç kiralamak vardı. İlk girdiğimiz rent a car 'cı araç için günlük 80 dolar dedi , biz 50 -60 TL 'ye araç var deyince 80 TL 'ye indi , sonuçta 1.2 benzinli Chevrolet Spark ile 2,5 gün için havaaalanında bırakmak üzere 150 TL 'ye iki tarafta memnun olarak anlaştık ve Düden Şelalesine doğru yola çıktık .
Düden şelalesi Antalya 'ya 20 km. mesafede yer alıyor , aracımızı parkettik ve bilet kuyruğuna girdik . Antalya belediyesinin işlettiği şelaleye giriş 2,5 TL ve 65 yaş üzerine ücretsiz.
Bir çok yerden suların aktığı şelale çok dinlendirici. Hırvatistandaki Plitvice şelalelerinin küçük bir örneği gibi .
Burada bir cafede oturuyor ve bardağı 1,5 TL 'den çay içiyoruz ,daha sonra küçük bir cenneti andıran şelalelerin eşsiz güzelliği içinde kayboluyoruz .
Bir yerde Düden mağarası gözüme ilişiyor ve bir girip bakıyım diyorum .

Mağaraya girişim oldukça neşeli olsada çıkışım bayağı acı veriyor . Çünkü içerde '' Dikkat yerler kayabilir '' yazısını okurken düşmeye başlıyorum .
Aslında uzun yıllardır hiç düşüp yere oturmasamda kısa bir süre önce Ilgaz dağında fotoğraf çekerken bir düşme tecrübesi yaşamış otelde kahvaltı eden insanların endişeli bakışları altında ayakta kalmayı başarmıştım , bu kez biraz çabalarsam düşmem diye düşünsemde kaygan ıslak zeminde kendimi çok kısa bir sürede yerde buldum , sağdaki resimde mağara içinde düşmeden bir kaç saniye öncesini görebilirsiniz.
Bir süre sonra Antalya 'ya dönüp Lara 'da güneşin batışını izlemeye karar veriyoruz .
Lara 'da deniz kenarında güzel bir kafede oturunca tüm yorgunluğumuz geçiyor. Eşsiz bir manzara karşı bir büyük tost ve 2 çay için 11 TL ödüyoruz.

Hava kararmaya başlarken otelimize geri dönüyoruz.

Yolda Antalya metrosunu görünce çok istememize rağmen araba kiraladığımız için bu seferde metro ve tramvay 'la gezmeyi bir sonraki tatilimize bıraktığımızın farkına varıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder